NaFesťáku.cz - Letní festivalový život

TurNovinky, aneb turnovské novinky (klikněte na obrázek)

pátek 18. dubna 2008

První report z Koncertního života

Tak a je tady první report z Koncertního života. Z koncertu jedinečné kapely Kryštof v Kutné Hoře 16. dubna 2008. Snažili jsme se pohled na koncert pojmout trošku jinak a netvořit jen klasické portrétovky. Velký dík patří samotné kapele a také vedení Tylova divadla, kteří nám fotografování umožnili. Je těžké do tohoto projektu zařadit i jiné hudební interprety, když jsme si laťku nasadili tak vysoko již na samotném začátku. No, uvidíme :-)

Rád bych sem umístil pár poznatků ze samotného průběhu fotografování a z toho, jak na mne celé vystoupení působilo. Atmosféra byla naprosto úžasná a diváci se během chvilky zapojili do děje koncertu. Skoro jako by se všichni odjakživa znali. Akustické turné, a to jak podzimní, tak i toto jarní, měl a má Kryštof skutečně propracované do posledního detailu. Všechny skladby na sebe nádherně navazují. Vše je prokládáno zábavnými příběhy Richarda Krajča a ostatních členů kapely. Diváci jsou do průběhu vtaženi možností pokládání otázek, z nichž některé jsou opravdu moc vtipné :-) Na konci koncertu jsou dokonce otázky vyhodnoceny a výherci si odnášejí několik cen, mezi nimiž nechybí ani kytara s podpisy členů kapely.

Díky tomu, že jsme měli možnost volného pohybu při fotografování, tak se snáze hledaly lepší kompozice a lépe jsme mohli v klidu promýšlet, co pomocí našich fotoaparátů zachytit. Ostatně, výsledky tomu snad odpovídají. Nelze to srovnat s přechozími koncerty, kdy jsme mohli fotografovat jen po dobu prvních tří skladeb a neměli jsme možnost volného pohybu. Příště se možná pokusím(e) i lépe zachytit pohled publika a okolní dění před, během a po koncertě.

Po ukončení tohoto turné zpracujeme kompletní balíček nejlepších fotografií. Kryštof si to rozhodně zaslouží a bude to pro nás čest. Takže, více zase příště.